dimarts, 17 d’octubre del 2017

La Coordinadora d’ampes de Sant Cugat amb l’Escola Pública de Catalunya

Som comunitat educativa. Som la Coordinadora d’ampes i afes de les Escoles Públiques de Sant Cugat. Som famílies que treballem colze a colze amb les nostres mestres, gràcies a la confiança que ens ha fet la gent de les nostres Escoles.

Fa dies que sentim i veiem als mitjans de comunicació declaracions d’alguns col·lectius, associacions o partits polítics, que denuncien que a les Escoles Públiques s’adoctrina els nostres fills i filles, i que a les aules es fomenta l’odi a Espanya.

Rebutgem frontalment aquestes declaracions. No tenim fins ara cap motiu per pensar que els nostres fills i filles estiguin sent adoctrinats, ni animats a odiar res ni ningú. De cap de les maneres. Al contrari. A l’Escola que coneixem, hi ha una colla immensa de professionals que treballen decididament des d’uns valors i per uns valors tan inqüestionables com el respecte, la tolerància i la pau. A l’Escola Pública s’hi ensenya a estimar el nostre entorn més proper i el món sencer. I es fa decididament per contribuir a fer créixer generacions crítiques, que --més enllà de les opcions polítiques de cadascú-- siguin capaces de posar-se d’acord des de les diferències i des de la pluralitat, perquè la diversitat és un bé per a tothom, i perquè aquesta és l’única forma d’apostar sense vacil·lacions per la cohesió social. Insistim, més enllà de les opcions de cadascú, l’Escola Pública treballa decididament per la igualtat d’oportunitats i per la cohesió social.

Des d’aquí, per tant, la Coordinadora d’ampes i afes de Sant Cugat donem el nostre suport més decidit a l’Escola Pública de la nostra ciutat, i per extensió a la de tot Catalunya, perquè segueixi ferma en la seva tasca diària i constant de contribuir a fer persones lliures i crítiques, persones que siguin capaces, cada dia, de fer millor el món on vivim.


Coordinadora d’ampes de Sant Cugat del Vallès 15 d’octubre de 2017