dimecres, 8 de març del 2017

Un alumne de l'Institut, a la 8a Olimpíada Estatal de Geografia

Pau Costa, alumne de l'Institut Joaquima Pla i Farreras, s'ha classificat per anar a la 8a Olimpíada Estatal de Geografia que se celebrarà el divendres, 24 de març, a Santiago de Compostel·la. L'estudiant es desplaçarà fins a la ciutat amb una beca de viatge.



L'alumne, que actualment està cursant 2n de batxillerat, va quedar en segona posició a l'Olimpíada provincial de Girona, celebrada el divendres, 3 de març. Costa va fer 43 encerts de 50 preguntes en aquesta 5a edició.

L'Olimpíada de Geografia és una iniciativa del Col·legi de Geògrafs amb l'objectiu de promoure l'interès dels alumnes de 2n de batxillerat per la geografia així com fomentar les relacions entre els centres de secundària, la Universitat, el Col·legi de Geògrafs a Catalunya i l'Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya.

La prova consta de dues fases; una fase provincial, que, en aquest cas, va ser a Girona, i una fase estatal, que enguany tindrà lloc a Santiago de Compostela. La prova de la primera fase va constar de 50 preguntes d’opció múltiple amb gràfics, fotografies i cartografia referents al temari de 2n de batxillerat de geografia. Ja a la segona fase, la prova constarà de 100 preguntes de les mateixes característiques.