dijous, 26 de maig del 2016

L'Institut Joaquima Pla i Farreras triomfa als premis del Memorial Vázquez Montalbán de Recerca de Batxillerat

L'Institut Joaquima Pla i Farreras triomfa als premis del Memorial Vázquez Montalbán de Recerca de Batxillerat


Foto de família dels guanyadors

Alumnes de l'institut Joaquima Pla i Farreras han guanyat quatre dels sis reconeixements del l'11a edició dels Premis Memorial Vázquez Montalbán (MVM) de Recerca de Batxillerat, incloent el Joan Auladell de temàtica local. Els guanyadors s'han fet públics aquest dimecres a la tarda juntament amb els quatre accèssits concedits, dos dels quals també han anat a parar a estudiants del Pla i Farreras.

L'estudi guanyador del primer premi, 'Els llevats, els artesans de la cervesa', és un treball dels alumnes de Marc Font, Guillem Mayoral i Miquel Saucedo, que rebran 400 euros. L'obra s'interessa pel procés de producció de la cervesa, analitza les seves fases i cerca solucions per a optimitzar-lo. Ho ha explicat Marc Font.

'Hi ha trens que és millor no agafar. Campanya de prevenció contra el consum d'alcohol en els adolescents' és el títol de la proposta que s'ha endut el premi Joan Auladell i el signen Mònica Pueyo i Sílvia Ferrater. En aquest cas, la dotació és de 300 euros. La proposta busca com es pot conscienciar dels efectes del consum de l'alcohol.

El jurat, tot i reconèixer la qualitat de les propostes lliurades, ha lamentat que en alguns casos els autors hagin incorporat als seus treballs textos copiats. El president del jurat, Antonio Ontañón, ha explicat que enguany han predominat els temes científics i, ha dit, amb una aplicació social de les conclusions.

El jurat ha reconegut quatre treballs més amb un accèssit cadascun. 'Transferència del món microbià: obtenir un mutant mitjançant la conjugació' el signa l'alumna del Leonardo da Vinci Iman el Kharraz Abezik; 'Light art: la llum com a enina artística', de les alumnes de l'Arnau Cadell Leia Ginés i Irene Conde; 'Un somriure, un impuls' de les estudiants del Pla i Farreras Andrea de Ferrater, Lisette Maiza i Mariona Vancells; i 'Doomsday. Estudi, disseny i creació d'un vídeojoc en 3D', dels alumnes del mateix institut Ariadna Campos i Nil Navarro. Cada equip mereixedor d'un accèssit s'embutxacaran 150 euros.

Font: Cugat.cat [http://www.cugat.cat/noticies/societat/120154.htm]