dimecres, 11 de març del 2015

Taller sobre Internet i seguretat

Moment de la xerrada

Els alumnes de segon d'ESO de l'institut públic Joaquima Pla i Farreras han participat aquest dimecres en una sessió sobre l'ús responsable d'Internet que ha ofert l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT). El projecte pretén generar debat i implicar menors, centres educatius i famílies en l'elaboració d'unes pautes comunes a l'hora de créixer i conviure en l'actual món digital.

L'objectiu és conscienciar els menors i el seu entorn sobre la gestió responsable de les dades personals quan utilitzen les tecnologies i Internet. Els alumnes són, de fet, plenament coneixedors dels riscos que existeixen i expliquen que, tot i saber-ho, haver rebut exemples reals els ha ajudat a prendre més consciència de la seva importància.

Carles Sanjosé, cap de l'àrea d'inspecció de l'APDCAT, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' que la sessió es complementa amb una xerrada amb les famílies per fer-les partíceps de la importància sobre l'ús responsable d'internet, fugint de la idea que és una eina negativa.

La iniciativa, que ha començat a una cinquantena d'instituts catalans amb debats entre alumnes, experts i docents als centres educatius, finalitzarà amb un congrés amb la participació de tots els menors que han format part del projecte.