dilluns, 2 de març del 2015

El nostre institut participa en el Mobile World Congress

L'institut santcugatenc Joaquima Pla i Farreras participa en el Mobil World Congress (MWC). El centre educatiu porta al congrés de telefonia la seva experiència amb les tauletes tàctils, aquest dimecres 5 de març. D'aquesta manera, el director de l'Institut, Oriol Rodón, explica com els alumnes fan servir les tauletes com a eina de treball, ja que hi troben recursos digitals preparats pel professorat, entre altres, també fan servir les tauletes com a instruments simulats de música.



El mòbil com a aliat
En paral·lel a la utilització de tauletes tàctils, el centre ha posat en funcionament diferents codis perquè els alumnes sàpiguen on poden utilitzar el mòbil i amb quina finalitat. D'aquesta manera, el codi A de color blau marca que només es pot fer servir el dispositiu amb l'autorització del professorat i per a usos acadèmics i es troba en els llocs com les aules, laboratoris o tallers. El codi R de color groc marca que el mòbil es pot utilitzar per escoltar música, enviar missatges sempre que no sigui perjudicial per l'estudi i es troba en les entrades i sortides del centre i al patí. El codi S de color blau dóna permís a les sortides per mirar Internet, enviar missatges i altres. Tot i això, també hi ha un codi P de color vermell amb el qual es prohibeix el mòbil amb els exàmens sense material de consulta.

El centre fa un balanç molt positiu d'aquest codi de colors, ja que diu que ha s'han reduït les incidències amb el mòbil un 40% des del curs passat. A més, el professorat valora la iniciativa, ja que no han de requisar els mòbils, perquè no estan prohibits. Així els alumnes fan servir el mòbil de manera controlada.

Participació a Londres
L’Institut Joaquima Pla i Farreras va ser l'únic centre convidat de tot l’Estat espanyol a la Fira BETT Powering Learning 2015, la més important del món en tecnologia educativa, que es va celebrar a Londres el passat mes de gener. Aquesta fira reuneix molts dels principals experts en educació i tecnologia. El passat 23 de gener el centre va presentar la ponència titulada “Be responsibleand use your mobile device!”, centrada en explicar la seva experiència pionera a Catalunya en l'ús de tauletes Android a Secundària. També van poder presentar els resultats preliminars de la seva nova política de gestió dels dispositius mòbils al centre.

Fonts: 
Tot Sant Cugat: <http://www.totsantcugat.cat/actualitat/l-institut-joaquima-pla-i-farrerras-participa-en-el-mobile-world-congress-27075102.html>
Cugat.cat: <http://www.cugat.cat/noticies/societat/107424/el-pla-i-farreras-portara-la-seva-experiencia-en-us-de-tauletes-al-mwc>