divendres, 24 de gener del 2014

Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Us informem que el proper diumenge 9 de febrer a partir de les 12 h a la plaça Magí Bartralot (al costat dels Quatre Cantons) podreu visitar la instal·lació artística elaborada a partir de les creacions d'alumnes de Sant Cugat en motiu de la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP).

El DENIP se celebra a escoles d'arreu del món el dia 30 de gener, o en dates pròximes, coincidint amb l'aniversari de la mort de Gandhi, el pare de la noviolència, que va lluitar de manera pacífica per aconseguir la independència de l'Índia del domini britànic.

Enguany, l'Ajuntament de Sant Cugat ha volgut impulsar per primera vegada la celebració del DENIP a les escoles del municipi. S'hi han sumat un total de quatre escoles, on els i les alumnes de 4t han realitzat uns tallers a classe per treballar la Pau i la Noviolència a través de l'art. Els tallers han estat impartits per dues educadores membres de Triangle i de la Universitat Internacional de la Pau, que han treballat amb l'alumnat temes relacionats amb la pau, la figura de Gandhi o l'art com a forma d'expressió.

La instal·lació artística es farà pública coincidint amb la celebració de la Diada de la Noviolència per part de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), prevista pel mateix 9 de febrer a les 12h a la Plaça dels Quatre Cantons. La Diada de la Noviolència té per objectiu recordar la tasca de Gandhi i commemorar la feina de persones que han treballat per a la pau i la noviolència al llarg de les seves vides. Enguany, l'acte estarà dedicat a recordar la feina de la periodista i escriptora Ana Politkovskaya (1958-2006), coneguda per la seva oposició al conflicte de Txetxènia, i que va morir assassinada per denunciar el militarisme, les tortures i la deriva autoritària del règim rus sota la presidència de Vladimir Putin.